9. september 2023
ektoplasma
One earth – one signal: Tomas Ortved solo

Ektoplasma

Nils Gröndahl og Anders Holst har hver især været aktive på den danske musikscene i mange år i mange forskellige konstellationer, og har som duoen Ektoplasma siden 2015 spillet legendariske live koncerter.

Baseret på et nærmest telepatisk sammenspil og nærvær bygger de improviserede katedraler af lyd, som resonerer med dark ambient, Brian Eno, Sunn O))), ligeså vel som tidlig krautrock og amerikansk mid-century minimalisme.

De har fundet hinanden i en fælles interesse for at bruge deres instrumenter på en utraditionel måde, hvor en masse effekter og store forstærkere er en integreret del af instrumentet. Store klangflader, landskaber der langsomt bevæger sig, lag der fletter ind og ud af hinanden i et elektrisk udtryk, vildskab holdt i snor.

Tomas Ortved

Hvordan vil det lyde, hvis man samler musikken fra jordens radiosignaler op fra det ydre rum, og blander det hele sammen i et stereomix, så det udgør ét samlet signal ? Fra den vestlig verdens kaosrock til den klassiske musiks eftertænksomhed, iblandet arabiske stemmer og rytmik fra fjerne horisonter.

Det har Tomas Ortved gjort! Oven i det hele spiller han selv trommer til, i et enkelt setup bestående af en gulvtam og lilletromme – CollageRock!

Det hele ender i den logiske konklusion, at vi alle stammer fra det samme historiske udgangspunkt, og vi alle trækker vejret i fællesskab med resten af kloden. “One Earth – One Signal.”

Tak til…

Vi takker Statens Kunstråd & Frederiksberg Kommunes musikudvalg for deres velvillige støtte. #statenskunstfond #kunstgørenforskel