10. februar 2024
Friends with Bene
Music by Idiots

Friends with Bene

Til dagligt går Friends With Bene under navnet Benedicte Pierleoni-Nielsen og er trommeslager i Baby In Vain, men med soloprojektet bliver der skruet ned for rockmusikken og op for indiepoppen.

På scenen er det det store one-woman-show, hvor Bene spiller trommer, synger og afvikler backtrack på én og samme tid, men også tager lytteren gennem en mere intim oplevelse i form af den klassiske guitar og vokalopsætning.

Koncerten på CountryClubben vil rumme numre både fra EP’en “Escapescapism,” der udkom i juni 2022, men også nye dansksprogede numre, som er helt nyt for Bene.

Music by Idiots

Music By Idiots udgav deres debutalbum “Tiden Lyver” (2022) på vinyl og digitalt. Kunstfærdigt og konsekvent produceret af Nis Bysted (Iceage, Speaker Bite Me og mange andre) er “Tiden Lyver” et konceptalbum med sange om at leve i denne verden med en tynd og gennemsigtig hud.

Koncerten på CountryClubben d 10.2 er Music By Idiots første i længere tid. Aftenen byder også på en release af singlen ”Brutal Ungdom (andante)”, optaget og produceret af Kristian Alexander og Anders Rex. I Oktober 23 udgav de singlen “Gospel of Querelle”. Den bygger tematisk på Jean Genets roman “Querelle de Brest” der handler om at give sit hjerte væk, vel vidende at det vil føre til ens ødelæggelse. Det er et evangelium fritaget for enhver form for tro og moral.

I Music By Idiots møder du et dybt personligt og til tider bekymrende tekstunivers fra det følelsesmæssige overdrev: begær, kærlighed, desperation og længsel. Musikalsk kan det være et snublende kaos, såvel som den store popsang. Kontrapunktisk og selvmodsigende som livet selv.

Diverse anmeldelser:

“Et fornemt udspil med sange, der ind imellem kradser andre gange kæler sig gennem huden og får tag i selve din sjæl. Med hjælp fra Nis Bysted (bl.a. Iceage) får det fine band forbundet fortid og nutid med nogle tekster, der både er personlige og stikker ud fra det modne menneskes synspunkt. Usædvanligt og usædvanligt godt.” (Erik Jensen, Bongorama, 27.nov. 2022).

”Music By Idiots, det er navnet på et nyere dansk rockband, som med rødder i punkmiljøet, har begået et spændende debutalbum med stærke sange, desperat vokal og en foruroligende konstant omskiftelig stemning.” (Kasper Schütt-Jensen, Jyllands posten, 5. november 2022)

“Music By Idiots … delivers a grandiose and almost elegiac single with Gospel of Querelle. … Music By Idiots. Ah this is fucking genius!” (Last Day Deaf:music-blog).

Music by Idiots er:

– Anders Rex (vokal, guitar klaver
– Martin Funder (guitar)
– Jan Kromann (bas)
– Mads Lassen (trommer)

https://musicbyidiots.com
https://orcd.co/tidenlyver
https://orcd.co/gospelofquerelle


Vi takker Statens Kunstråd & Frederiksberg Kommunes musikudvalg for deres velvillige støtte.

#statenskunstfond
#kunstgørenforskel